Pagina opties

Groter
A A

Milieuklachten

Milieutelefoon voor het melden van milieuklachten en bedrijfsincidenten in de provincie Zuid-Holland: 0888 - 333 555. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.

Initiatief

De Milieutelefoon is een gezamenlijk initiatief van de provincie Zuid-Holland en de vier milieu- en omgevingsdiensten in de provincie waaronder de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ). De reden voor de invoering van één provinciaal milieutelefoonnummer is de verbetering van service aan de inwoners en bedrijven van de provincie Zuid-Holland.

Milieuklachten en bedrijfsmeldingen

Het Milieutelefoonnummer geldt in de hele provincie Zuid-Holland en is bedoeld voor inwoners en bedrijven.

Bij de Milieutelefoon kunnen inwoners in de provincie Zuid-Holland terecht met milieuklachten over bedrijven. Milieuklachten gaan bijvoorbeeld over geluid, geur, bodem- of luchtverontreiniging. De milieu- of omgevingsdienst controleert dan of het bedrijf zich aan de milieuregels houdt.

Bedrijven zijn verplicht (via het nummer) incidenten te melden.

Onderaan deze pagina kunt u een document downloaden met informatie over het melden van milieuoverlast bij de OZHZ. 

Lokaal tarief of digitaal

Na het bellen van de Milieutelefoon (0888 – 333 555) krijgt de beller het verzoek om de postcode in te toetsen en een keus te maken tussen milieuklacht en bedrijfsmelding, waarna ze verder worden geholpen. De kosten voor het bellen naar de Milieutelefoon zijn volgens lokaal tarief.

Overigens is er ook een digitaal klachtenformulier via www.ozhz.nl beschikbaar: voor niet-spoedeisende klachten.