Pagina opties

Groter
A A
RSS

Start uitvoering werkzaamheden Stadhoudersweg Nieuw-Beijerland

Renoveren groenstroken in de Stadhoudersweg tussen huisnummer 2 t/m 19 te Nieuw-Beijerland

Omvormen beplanting

Begin 2017 zijn op de kop van de Stadhoudersweg nieuwe bomen aangeplant als gevolg van de vervanging van de duiker onder de weg door. Deze bomen verkeerden in slechte staat. Ook de bomen en beplanting in de rest van de straat verkeren in matige toestand. De huidige bomen en beplanting zijn helaas na realisatie van de nieuwbouw niet voldoende goed aangeslagen. De gemeente heeft hierover verschillende klachten ontvangen van de bewoners. Enkele bewoners hebben zelf het initiatief genomen om verfraaiing aan te brengen. Helaas vanwege de slechte bodemkwaliteit van de grond geeft het inboeten met nieuwe planten afgelopen jaren niet het gewenste uniforme straatbeeld. Op basis van deze argumenten willen wij de groenstroken voorzien van nieuwe bomen en beplanting en gelijktijdig de grond verbeteren. In de bijlage vindt u het schetsontwerp van de nieuwe situatie.

Uitvoering werkzaamheden

Het werk start donderdag 15 november 2018 met het rooien van de bomen en de beplanting. Aansluitend zullen de beheerders van Nieuw-Beijerland samen met aannemersbedrijf Zoontjens Boomprojecten de nieuwe bomen en beplanting aanbrengen.

Het vernieuwen van de groenstroken geeft direct een mooie strakke en verzorgde uitstraling van de straat en een vereenvoudiging van het onderhoud.

Tot slot

Wij doen ons best om tijdens de uitvoering van het werk de hinder tot een minimum te beperken. Uiteraard is het niet mogelijk enige hinder te voorkomen, graag uw begrip hiervoor. Heeft u nog vragen? Stel deze gerust! U kunt ons via het algemene telefoonnummer 088-6471700 van de gemeente Korendijk.

Wij vertrouwen op een mooi en geslaagd eindresultaat voor het einde van het jaar!