Pagina opties

Groter
A A
RSS

Herinrichting deel begraafplaats Koninginneweg Zuid-Beijerland

In verband met renovatiewerkzaamheden van een klein deel van de begraafplaats Koninginneweg Zuid-Beijerland worden acht bomen verwijderd. Het deel wordt opnieuw ingericht met hetzelfde aantal bomen (of meer) en extra beplanting.

Reden voor het aanpassen van deze groenstrook zijn de onderhoudsstaat van huidige bomen/groen. De huidige bomen verliezen vele vruchten/zaden en geven daarbij grote overlast voor onderliggende monumenten en graven. Vanwege het verbod op chemische bestrijding is het verwijderen van opschot niet effectief mogelijk. Daarnaast is door het formaat en de dichtheid van de bomen weinig tot geen zonlicht mogelijk onder de kruin. Dit resulteert in vieze monumenten en paden met mos vanwege de langdurige vochtigheid. Ook de onderbeplanting gaat dood, waardoor het plantsoen een onverzorgde uitstaling heeft. Tevens zijn de bomen in hun wasdom/grootte niet volledig tot hun recht gekomen, waardoor zij ongezonde vormen en gevaarlijke takgroei hebben opgelopen. Om deze redenen vervangt de gemeente deze bomen voor geschiktere bomen met een karakteristieke uitstraling. Het eindresultaat past straks bij een mooie verzorgde begraafplaats!

Het werk start in week 43 en wordt uitgevoerd door de aannemers Zoontjens Boomprojecten in samenwerking met Loonbedrijf Van der Schee.

Tot slot

Wij doen ons best om tijdens de uitvoering van het werk de hinder tot een minimum te beperken. Uiteraard is het niet mogelijk enige hinder te voorkomen, graag uw begrip hiervoor.

Heeft u nog vragen? Stel deze gerust! U kunt ons bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente Korendijk, 088-647 1700.