Pagina opties

Groter
A A
RSS

Inspiratieavond bestemmingsplan cultuurhistorie Korendijk (15-03-2018)

De gemeente Korendijk bezit bijzondere cultuurhistorische waarden. In het landschap en de bebouwing zijn veel elementen te ontdekken, die laten zien hoe mensen hier vroeger leefden. Denk daarbij aan oude gebouwen, landschappelijke structuren zoals dijken en kreken, paden en beplantingen die  kenmerkend zijn en van deze gemeente een uniek gebied maken. In de cultuurhistorische inventarisatie is aangegeven welke bijzonderheden uit het verleden tegenwoordig nog steeds kwaliteit geven aan de leefomgeving. Samen met haar inwoners wil de gemeente deze cultuurhistorische kwaliteiten inzetten bij nieuwe ontwikkelingen, zodat de unieke historische kenmerken behouden blijven en waar mogelijk versterkt worden. Het bestemmingsplan is een eerste aanleiding om de discussie en informatie rondom de cultuurhistorische waarden binnen Korendijk op te starten en te delen. Wij gaan hierover graag met u in gesprek.

Inspiratieavond

Op dinsdag 20 maart organiseert de gemeente Korendijk een inspiratieavond in het gemeentehuis, Voorstraat 31 te Piershil. De inloop is tussen 19.00 -19.30 uur. Het volledige programma  en de bijbehorende stukken vindt u hier.

U kunt zich voor deze avond opgeven door een e-mail te sturen aan misja.maes@korendijk.nl of bellen met de receptie van het gemeentehuis, t.  088 647 1700. U bent van harte welkom!