Pagina opties

Groter
A A
RSS

Hondenpoep (18-07-2018)

Hondenpoep is geen leuk onderwerp om over te schrijven. Helaas moet het toch gebeuren omdat het bij onze gemeente de laatste weken klachten regent! Hondenpoep op de trottoirs, grasstroken en op de speelplekken voor de kinderen is niet fijn. Hondenpoep zorgt voor grote ergernis. Houd daarom uw buurt schoon en bezorg anderen geen overlast.

Ruim de uitwerpselen op binnen én buiten de bebouwde kom

Het gaat niet om de hondenbezitters die wel zelf de poep van hun hond opruimen. Het gaat om de baasjes die hier geen boodschap aan hebben. Degenen die geen rekening met anderen houden en de uitwerpselen van hun hond laten liggen. Niemand vindt het leuk om in een hondendrol te stappen of om er doorheen te rijden met een wandelwagen of een rollator. Het is geen vrijblijvendheid of u de uitwerpselen van uw hond tijdens het uitlaten wel of niet opraapt. Hondenbezitters zijn verplicht ervoor te zorgen dat de uitwerpselen van hun hond onmiddellijk worden verwijderd. Pas uw gedrag s.v.p. aan.

Niet op de stoep!

Zorg ervoor dat u bij het uitlaten van uw huisdier altijd een zakje bij de hand hebt om de boel op te ruimen. U mag dat zakje in de gemeentelijke vuilcontainers gooien. Als u die toevallig niet op uw route tegenkomt, dan kunt u het zakje natuurlijk ook even meenemen naar huis en het zakje thuis in de kliko deponeren.

Dank u voor uw medewerking!