Vacature raadsgriffier

Dit item is verlopen op 07-08-2017.

Korendijk is een aantrekkelijke woon- en werkgemeente, gelegen in een landschappelijk fraai gebied aan de westkant van de Hoeksche Waard. De gemeente telt bijna 11.000 inwoners en bestaat uit vier dorpskernen, twee buurtschappen, een uitgestrekt buitengebied (ruim 10.000 ha) en het natuureiland Tiengemeten. Er zijn goede verbindingen met Rotterdam, Dordrecht en Spijkenisse. De gemeenteraad telt vijftien leden, verdeeld over zeven fracties.

De gemeenteraad van Korendijk legt zich toe op zijn kaderstellende, controlerende en vertegenwoordigende taken. De raadsgriffier ondersteunt en adviseert daarbij en geeft mede vorm aan de samenwerking met het college van B&W, de gemeentesecretaris en de ambtelijke organisatie.

De gemeente Korendijk is op zoek naar een: RAADSGRIFFIER (voor 24 uur).

De functie

 • je voert het secretariaat van de raad, de raadscommissie, het presidium, de auditcommissie en werkgroep planning en control; U ondersteunt de raad en raadscommissie bij hun kaderstellende en controlerende taken;
 • je ondersteunt de raad en het raadspresidium bij programmering, prioritering, planning, agendering, voortgangsbewaking, informatie en documentatie;
 • je ondersteunt de raad(sfracties) inhoudelijk met onderzoek en hulp bij de voorbereiding van vragen, moties, amendementen, initiatiefvoorstellen en notities;
 • je bent intern en extern aanspreekpunt van de raad;
 • je coördineert de uitvoering van de griffie-taak (ondersteuning van een griffie-medewerker).

Jouw profiel

 • tenminste afgeronde HBO-opleiding / academisch werk- en denkniveau;
 • generalist met affiniteit met bestuurlijk-juridische aspecten;
 • ruime werkervaring, bij voorkeur bij de (lokale) overheid;
 • integer en initiatiefrijk, gericht op kwaliteit van werk, op de resultaten en het proces;
 • politiek sensitief, omgevingsbewust en onafhankelijk;
 • goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • digitaal vaardig, gelet op onze werkwijze zonder papier;
 • bekwaam in het organiseren en coördineren.

Wij bieden

Een salaris van maximaal € 5.384 bruto per maand, bij 36 uur per week (schaal 12, afhankelijk van kennis en ervaring/peildatum 1 januari 2017).Overigens is de rechtspositieregeling van de gemeente Korendijk op deze functie van toepassing. Zo beschikt de griffie over een eigentijds pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling ( tot 1-1-2019) totdat er meer duidelijkheid is over de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard.

Informatie

Voor nadere informatie kan je contact opnemen met de voorzitter van de werkgeverscommissie, dhr. A. Van der Linden (06-30475731), of met de raadsgriffier, mevrouw A. Goslings (06-53428240).
Informatie over de Gemeente Korendijk kan je vinden op onze website: www.korendijk.nl.

Solliciteren

Jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae kan je vόόr 7 augustus 2017 richten aan de gemeenteraad van Korendijk, t.a.v. de raadsgriffier, Postbus 3708, 3265 ZG Piershil. Of per e-mail sturen aan gemeente@korendijk.nl, of inzenden met onderstaand formulier. Een assessment, referenties en (online) screening, kunnen deel uitmaken van het selectieproces. Daarnaast is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

In week 33 en 34 2017 vinden de eerste selectiegesprekken plaats. De selectiecommissie streeft er naar om de raad het benoemingsbesluit zo spoedig als mogelijk voor te leggen, bij voorkeur in oktober 2017 (en eerder indien mogelijk).

Reactieformulier
Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
a w o l u z o n i r i z a w i

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Bestuur en Organisatie | Vacatures | Vacature raadsgriffier
Deel deze pagina
...een dijk van een gemeente!

Bezoek: Voorstraat 31, 3265 BT Piershil Huisje
Post: Postbus 3708, 3265 ZG Piershil Envelop
14 0186 of 088 647 1700 Telefoon
gemeente@korendijk.nl Envelop
Openingstijden Klok