Zwemmen in natuurlijk of open water (13-07-2017)

Dit item is verlopen op 01-10-2017.

Zwemmen? Let op zwemwateradvies! Wilt u zwemmen in natuurlijk of open water? Doe dit dan bij voorkeur op de officiële zwemwaterlocaties, die de provincie Zuid-Holland aanwijst. Tijdens het zwemseizoen meet Hollandse Delta elke twee weken de waterkwaliteit voor deze locaties.

Het zwemseizoen duurt van 1 mei tot en met 30 september. In deze periode controleert waterschap Hollandse Delta elke twee weken de waterkwaliteit van de 29 officiële zwemwaterlocaties in het beheergebied. Er wordt gecontroleerd of er bacteriën of blauwalgen in het water aanwezig zijn.

De resultaten van de controles worden doorgegeven aan de provincie. De provincie neemt indien nodig maatregelen. Dat kan een negatief zwemadvies zijn of een zwemverbod. Als er op een bepaalde plaats zo'n maatregel geldt, dan wordt dit met een bord op de locatie aangegeven.

Voor de officiële zwemwaterlocaties en kwaliteit van het zwemwater bij u in de buurt kijkt u op de website: www.zwemwater.nl. U kunt ook bellen met de zwemwatertelefoon, voor de provincie Zuid-Holland is dat tel. 0800 – 9036.

Zwemwater app

U kunt ook de Zwemwater App installeren. U kunt dan precies zien waar u in uw buurt met een gerust hart een duik kunt nemen. Daarnaast vindt u er ook andere handige weetjes zoals informatie over het aantal parkeerplaatsen, de bereikbaarheid en de aanwezigheid van horecagelegenheden.

De gegevens van de Zwemwater App komen van de website zwemwater.nl.

Download de app Zwemwater in de appstores (Android en Apple) via de volgende links:

Dit is een persbericht van Waterschap Hollandse Delta

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuwsberichten | Zwemmen in natuurlijk of open water
Deel deze pagina
...een dijk van een gemeente!

Bezoek: Voorstraat 31, 3265 BT Piershil Huisje
Post: Postbus 3708, 3265 ZG Piershil Envelop
14 0186 of 088 647 1700 Telefoon
gemeente@korendijk.nl Envelop
Openingstijden Klok