Verkeersweek Piershil op Seef (05-09-2017)

Dit item is verlopen op 16-09-2017.

In de week van 11 t/m 15 september organiseren CBS De Wegwijzer, OBS ‘t Kraaienest, peuterspeelzaal ’t Hummeltje, Villa Pier en Villa Hil de verkeersweek ‘Piershil op Seef’.

De verkeersweek is onderdeel van SCHOOL op SEEF, hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen. Tijdens de verkeersweek krijgen de leerlingen zowel theorie- als praktijklessen verkeer.

Het thema van deze week is: Lopen en fietsen, daar word je wijzer van!

Veel kinderen worden met de auto naar school/peuterspeelzaal/kinderopvang of BSO gebracht. Dit zorgt regelmatig voor onveilige situaties. Geparkeerde auto’s op de stoep, kinderen die zonder op te letten snel uitstappen enzovoorts. Kortom: een onwenselijke, onveilige situatie!

Daarom willen we zoveel mogelijk ouders en kinderen stimuleren de auto te laten staan en fietsend of lopend naar school te komen. Dit is niet alleen veiliger maar ook een stuk gezonder en gezelliger.

Piershil op Seef 'Schoolbrengdag'

De verkeersweek wordt op vrijdag 15 september feestelijk afgesloten met de ‘Piershil op Seef Schoolbrengdag’. De scholen vragen de ouders om hun kind(eren) op deze dag met mooi versierde fietsen of schoenen naar school te laten komen. Leuk, gezond, veilig en goed voor het milieu!

Wethouders Onderwijs en Verkeer aanwezig bij de afsluiting van de verkeersweek

Om 08.15 uur zijn de heren G.C. den Boer, wethouder van onderwijs en P. Boogaard wethouder van verkeer eveneens aanwezig bij de feestelijke afsluiting van de 'Piershil op Seef'-week.

Spelregels voor na de verkeersweek

Om het verkeer rondom de scholen, kinderopvang en peuterspeelzaal ook na de verkeersweek veilig te laten verlopen, hanteren de scholen de volgende spelregels:

  • Breng en haal uw kind bij voorkeur te voet of op de fiets. Dat is driemaal winst: (1) Uw kind krijgt lichaamsbeweging, waardoor het zich in de les beter kan concentreren. (2) Uw kind kan onderweg ervaring opdoen in het verkeer. (3) De schoolspits wordt een stuk rustiger en veiliger.
  • Als u toch met de auto komt, parkeer die dan een eindje bij de school vandaan en loop het laatste stukje.
  • Als u uw kind alleen wilt afzetten, doe dat dan op de ‘Zoen en Zoef strook’ aan de Koningin Wilhelminastraat. Laat uw kind uitstappen aan de kant van de stoep.

Tot slot

De verkeersveiligheid van kinderen is een gemeenschappelijk belang en een gedeelde verantwoordelijkheid. Goede ideeën zijn welkom.

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuwsberichten | Verkeersweek Piershil op Seef
Deel deze pagina
...een dijk van een gemeente!

Bezoek: Voorstraat 31, 3265 BT Piershil Huisje
Post: Postbus 3708, 3265 ZG Piershil Envelop
14 0186 of 088 647 1700 Telefoon
gemeente@korendijk.nl Envelop
Openingstijden Klok