Samen sterk op Burendag: project Draag uw steentje bij! (18-07-2017)

Dit item is verlopen op 23-09-2017.

In veel straten en buurten wordt burendag georganiseerd, een gezellige activiteit op of rondom zaterdag 23 september 2017. Welzijn Hoeksche Waard heeft een idee uitgewerkt om deze dag een extra stimulans te geven. Het project heet ‘Draag uw steentje bij’ en gaat erom dat mensen uit de wijk/straat (hulp)vragen kunnen stellen, maar ook een aanbod kunnen doen om iets voor hun straat of wijk te betekenen. Welzijn Hoeksche Waard is nog op zoek naar straten/wijken en/of organisaties die het leuk vinden om hieraan mee te doen.

Het project gaat uit van de kracht van de mensen uit de buurt. De één heeft zin om te tuinieren, de ander heeft een tuintje dat snel een opknapbeurt nodig heeft. De één kan makkelijk wat extra koken en de ander kan hulp gebruiken bij het ophangen van een schilderij. De buurt kan elkaar helpen en daarover gaat dit project op burendag. Bewoners kunnen hun vraag en aanbod indienen op burendag. Daarna wordt er gekeken wie deze vraag kan oppakken. Andersom kan ook: iemand biedt aan wat hij kan doen en een ander gaat daarop in. 

Dit idee is uitgewerkt in een spelvorm. Het is een compleet pakket wat zo op een burendag gebruikt kan worden. Vraag en aanbod worden letterlijk op steentjes geplakt. Mensen kunnen zelf een steentje schrijven als ze iets vragen en/of bieden. Anderen kunnen een steentje kiezen waar ze gebruik van willen maken.  Zo bouwt de buurt met elkaar aan een fijne omgeving waarin mensen omzien naar elkaar.

Belangrijk is wel dat iemand van de organisatie of van de buurt spelleider wil zijn, mensen wil enthousiasmeren en vraag en aanbod bij wil bijhouden.

Belangstelling voor het opleuken van uw burendag? Geef dan door wie spelleider kan zijn, dan neemt het team 'Steentje bijdragen' met haar of hem de spelregels door en na afloop houdt de buurt nog een leuk (gewoon!) spel over wat nog jaren gespeeld kan worden.

Team 'Steentje bijdragen'

 Het team 'Steentje bijdragen' bestaat uit: Arianne, Joyce, Silvia, Charlene, Corine en Inge.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met Corine Velthuyzen, tel. 088-7308900, mail C.Velthuyzen@welzijnhoekschewaard.nl.  

'Draag uw steentje bij' is een project van Welzijn Hoeksche Waard in samenwerking met MEE en Kwadraad. 

Meedoen aan het project geschiedt op eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers.

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuwsberichten | Samen sterk op Burendag: project Draag uw steentje bij!
Deel deze pagina
...een dijk van een gemeente!

Bezoek: Voorstraat 31, 3265 BT Piershil Huisje
Post: Postbus 3708, 3265 ZG Piershil Envelop
14 0186 of 088 647 1700 Telefoon
gemeente@korendijk.nl Envelop
Openingstijden Klok