Regels afdekken losse lading (18-07-2017)

Dit item is verlopen op 31-08-2017.

Met regelmaat worden er aardappels, uien, bieten en graan aangetroffen langs de rotondes in de gemeente Korendijk. Afvallende lading kan gevaar of hinder veroorzaken voor weggebruikers.

Denk maar eens aan een aardappel op de autoruit van een passerende auto of een fietser die een ui tussen de wielen krijgt. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren.

Vervoer van lading over de openbare weg moet op een veilige manier gebeuren. Voor alle voertuigen, zowel personenauto’s, vrachtwagens, trekkers en aanhangwagens is het verplicht om losse lading, die niet op of aan het voertuig kan worden bevestigd, deugdelijk af te dekken indien gevaar of hinder ontstaat of kan ontstaan als gevolg van afvallende of wegwaaiende lading. Deze verplichting is opgenomen in artikel 5.18.6 lid 2 van de Regeling voertuigen. Denk hierbij ook aan grond, zand  en groenafval.

Zodra de politie constateert dat de losse lading niet deugdelijk is afgedekt, loopt u het risico om bekeurd te worden.

Het verliezen van losse lading moet tot een minimum worden beperkt. Dit is in het belang van de verkeersveiligheid van ons allemaal. Afdeksystemen en beheerst laden dragen hier toe bij.

Extra informatie

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuwsberichten | Regels afdekken losse lading
Deel deze pagina
...een dijk van een gemeente!

Bezoek: Voorstraat 31, 3265 BT Piershil Huisje
Post: Postbus 3708, 3265 ZG Piershil Envelop
14 0186 of 088 647 1700 Telefoon
gemeente@korendijk.nl Envelop
Openingstijden Klok