PMD inzamelen blijft belangrijk! (25-09-2017)

Dit item is verlopen op 13-10-2017.

Onlangs publiceerde het Centraal Plan Bureau een notitie over de circulaire economie van kunststof. Deze notitie is door verschillende media opgepakt, waarbij er in sommige gevallen nogal selectief met de conclusies van het CPB is omgegaan.

De notitie stelt dat het systeem van gescheiden inzameling van kunststof verpakking verbeterd moet worden. De RAD Hoeksche Waard is het hier mee eens, maar benadrukt dat het heel belangrijk is dat inwoners het PMD-afval blijven scheiden. De RAD Hoeksche Waard biedt namelijk al kwalitatief hoog PMD-afval aan bij de sorteerinstallatie SUEZ.

Dat houdt in dat een groot gedeelte van ons gescheiden PMD-afval wel wordt hergebruikt. We doen er goed aan om het PMD-afval te blijven scheiden.

Meer duidelijkheid voor de consument

De RAD is voorstander van een verbetering van het systeem. Onze branche-organisatie Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement (NVRD) werkt intensief samen met bedrijven, producenten en verwerkers om het systeem te verbeteren. Een voorbeeld van een mogelijke verbetering is het statiegeldsysteem.

Overgaan op een circulaire economie is nog belangrijker. Onze grondstoffen worden schaarser en daardoor ook duurder. Onze samenleving heeft geen baat bij korte termijn plannen. We moeten oplossingen vinden voor de lange termijn. De RAD Hoeksche Waard maakt zich hier hard voor. Het verbranden van restafval kost ons veel geld. Het Goed Scheiden Loont systeem heeft ervoor gezorgd dat u het afval beter bent gaan scheiden, maar ook de gemiddelde afvalstoffenheffing is in 2016 gedaald van € 167,- naar € 156,- per huishouden. Niets doen en alles bij het oude laten is simpelweg geen optie. Door meer bewustwording in de samenleving te creëren kunnen we gezamenlijk tot een beter systeem komen.

De RAD Hoeksche Waard blijft u structureel informeren over de scheidingsregels voor het PMD-afval.

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuwsberichten | PMD inzamelen blijft belangrijk!
Deel deze pagina
...een dijk van een gemeente!

Bezoek: Voorstraat 31, 3265 BT Piershil Huisje
Post: Postbus 3708, 3265 ZG Piershil Envelop
14 0186 of 088 647 1700 Telefoon
gemeente@korendijk.nl Envelop
Openingstijden Klok