Let op modderige wegen tijdens de oogst (12-09-2017)

De oogst is volop aan de gang. Landbouwvoertuigen rijden af en aan met bieten, aardappelen en andere gewassen. Weggebruikers moeten daarom rekening houden met modderige wegen. Landbouwers moeten de weg schoonhouden en waarschuwingsborden plaatsen.

De vervuiler betaalt

De modder blijft tussen de banden van landbouwvoertuigen kleven en komt vervolgens op de weg terecht. De polderwegen kunnen dan verraderlijk glad worden. Vooral bij miezerig weer kan een droge modderlaag het wegdek snel veranderen in een spiegelgladde glijbaan. 

Landbouwers moeten zorgen dat de weg schoon blijft. Hollandse Delta controleert of dit ook echt gebeurt. Zo niet, dan geldt het principe ‘de vervuiler betaalt.’ Het waterschap kan de weg dan laten schoonmaken op kosten van de vervuiler.

Richtlijnen en tips

Weggebruikers in een agrarisch gebied doen er verstandig aan hun snelheid in de oogstperiode aan te passen. Dat komt hun eigen veiligheid en die van andere weggebruikers ten goede. In de folder 'Veilige wegen tijdens de oogst’ op de website van waterschap Hollandse Delta staan handige richtlijnen en tips.

Agrariërs uit Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten, IJsselmonde en de Hoeksche Waard kunnen waarschuwingsborden tegen kostprijs aanschaffen via het waterschapsloket: 0900-2005005 (lokaal tarief).

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuwsberichten | Let op modderige wegen tijdens de oogst
Deel deze pagina
...een dijk van een gemeente!

Bezoek: Voorstraat 31, 3265 BT Piershil Huisje
Post: Postbus 3708, 3265 ZG Piershil Envelop
14 0186 of 088 647 1700 Telefoon
gemeente@korendijk.nl Envelop
Openingstijden Klok