Hoge ziektekosten en een laag inkomen? (08-11-2017)

Hoge ziektekosten en een laag inkomen? WIHW biedt tegemoetkomingen in zorgkosten.

Stijgende zorgkosten, hogere premies en ook nog eens een hoger eigen risico: de ziektekosten zijn voor veel mensen bijna niet meer op te brengen. Werk & Inkomen Hoeksche Waard (WIHW) brengt hier mogelijk verlichting in met de regeling Tegemoetkomingen zorgkosten 2017.

De regeling Tegemoetkomingen zorgkosten 2017 is bedoeld voor álle inwoners van de Hoeksche Waard met een laag inkomen, dus niet alleen voor cliënten van WIHW. Ook inwoners met een inkomen boven bijstandsniveau mogen een beroep doen op de regeling, of mensen die in een schulddienstverleningstraject zitten of in een inrichting. Spaargeld en vermogen tellen niet mee! Meer mensen bereiken "De regeling bestaat al, maar we hebben hem eenvoudiger gemaakt, omdat we alle mensen willen bereiken die te maken hebben met hoge zorgkosten", zegt Cobie Mostert, Hoofd Maatschappelijke Ondersteuning bij WIHW. "WIHW kan op drie manieren financieel bijdragen aan de zorgkosten voor 2017: via een tegemoetkoming in aannemelijke zorgkosten, deelname aan onze collectieve (aanvullende) zorgverzekering of een bijdrage in de premie aanvullende zorgverzekering."

Tegemoetkoming aannemelijke zorgkosten Deze tegemoetkoming is bedoeld voor zorgkosten die in 2017 gemaakt zijn door ziekte of beperking. De kosten zijn niet of niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Onder bepaalde voorwaarden keert WIHW over 2017 een eenmalige tegemoetkoming van € 300 uit. Aanvragen voor 2017 kunnen worden ingediend tot 1 juli 2018. Deelname collectieve (aanvullende) zorgverzekering Omdat de kosten voor de zorgverzekering 2018 ook weer hoog zijn, is het mogelijk interessant om een collectieve zorgverzekering af te sluiten via de gemeente. Hiervoor werkt WIHW samen met CZ. Dit kan allerlei voordelen bieden, zoals gespreide betaling van het eigen risico of een betere aanvullende verzekering. Cobie Mostert: "Je mag eenmaal per jaar overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Wil je in 2018 deelnemen aan onze collectieve zorgverzekering, meldt je dan snel, in ieder geval voor 31 december 2017, aan.

Bijdrage in de premie aanvullende zorgverzekering Veel kosten worden niet uit de basisverzekering vergoed, maar wél uit de aanvullende zorgverzekering. Cobie Mostert: "WIHW vindt het belangrijk dat iedereen met een laag inkomen goed verzekerd is, om extra kosten te voorkomen. Om die reden betaalt WIHW maandelijks (onder bepaalde voorwaarden) € 16,50 per verzekerde mee aan de aanvullende zorgverzekering."

Informatie Meer informatie over de mogelijkheden, de voorwaarden en de aanvraag staat op www.wi-hw.nl. Liever contact met een van de medewerkers van de afdeling Inkomen? Bel dan 088 - 647 11 00.

Extra informatie

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuwsberichten | Hoge ziektekosten en een laag inkomen?
Deel deze pagina
...een dijk van een gemeente!

Bezoek: Voorstraat 31, 3265 BT Piershil Huisje
Post: Postbus 3708, 3265 ZG Piershil Envelop
14 0186 of 088 647 1700 Telefoon
gemeente@korendijk.nl Envelop
Openingstijden Klok