Help kanker te bestrijden vanuit uw tuin (17-05-2017)

Dit item is verlopen op 31-08-2017.

Op initiatief van raadslid Claus aan de Wiel (Groen Links) doet Korendijk tussen 15 juni en 31 augustus 2017 mee aan de inzamelingsactie van Taxus voor Hoop; Snoeihard tegen kanker!

Tijdens deze inzamelingsactie word het snoeisel van de Taxus Baccata verzameld. Het snoeisel kan gebruikt worden als grondstof voor chemotherapie├źn. De werkzame stof die daarvoor wordt gebruikt heet Baccatine. Bij 50% van de chemotherapie├źn kiest men voor geneesmiddelen op basis van Taxus.

Helaas komt de Taxus Baccata niet voor over de hele wereld, maar hier in Nederland is hij gelukkig veel te vinden. Dit betekent dat u ook mee kan helpen met de bestrijding tegen kanker waar u een kleine moeite voor hoeft te doen.

Kijk voor meer informatie in de documenten onderaan deze pagina of op www.taxusvoorhoop.nl

Inleveren snoeisel

Ook in de gemeente Korendijk kunt u van 15 juni tot en met 31 augustus uw taxus snoeisel weer inleveren bij gemeentewerken, Steegjesdijk 3 in Piershil. Het gaat alleen om de jonge, lichtgroene scheuten, en lever deze zo zuiver en schoon mogelijk in.

Binnenkort informeren wij u over de inlevertijden op deze website , via Gemeente Info Korendijk in Het Kompas en via de andere sociale media.

Extra informatie

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuwsberichten | Help kanker te bestrijden vanuit uw tuin
Deel deze pagina
...een dijk van een gemeente!

Bezoek: Voorstraat 31, 3265 BT Piershil Huisje
Post: Postbus 3708, 3265 ZG Piershil Envelop
14 0186 of 088 647 1700 Telefoon
gemeente@korendijk.nl Envelop
Openingstijden Klok