Exposite gemeentehuis januari en februari 2016 (08-01-2016)

Dit item is verlopen op 29-02-2016.

Ineke Stolk,  Bert Knaap en Erica Kraan, drie kunstenaars met uiteenlopende werken, hebben samen een bijzondere expositie samengesteld in het gemeentehuis van Korendijk. De expositie is te zien tot eind februari 2016

Ineke Stolk – Schuurs uit Maasdam met mozaïek

Haar fascinatie voor mozaïek is in 2007 begonnen toen zij op een kunstroute in Zeeland een mooie mozaïek zag hangen. Ineke ging zelf aan de slag met kleine panelen. Ze ontving positieve reacties op haar werk. De panelen werden groter en groter, waarna zij behoefte kreeg om zich verder te verdiepen in deze creatieve vorm van kunst.
Het werk van Ineke is geschikt voor binnen en buiten. Op bestelling maakt zij zelfs tafelbladen. Kijk voor meer informatie op haar website www.mozaiek-artistiek.nl.

Bert Knaap uit Rotterdam, gepensioneerd leraar, schilderijen en tekeningen

Schildert en tekent het liefst met kleurpotlood en de beroemde Bic-balpen. Naast het tekenen schildert Bert veel, steeds acryl, op groot formaat in zijn atelier. In zijn straat staan zo'n 15 grote plantentonnen en - bakken, die hij met florale motieven heeft beschilderd. De allochtone bewoners uit zijn buurt stellen dit zeer op prijs, met hen voert hij vele gesprekken over kunst en de leefbaarheid van de buurt. Ineke Stolk en Bert hebben voor deze tentoonstelling van elkaars werk een kopie gemaakt. Ineke maakte van zijn klaprozen een mozaïek en Bert van haar irissen een schilderij.

Erika Kraan, financial controller uit Schagen, beeldjes

Om even de knop om te zetten en niet met cijfers bezig te zijn ontspant Erica zich bij voorkeur door creatief bezig te zijn. Sinds eind 2012 werkt ze met klei en volgt zij les in boetseren bij Monique Vink in Schagen. Het scheppen van een mooi of leuk beeld geeft haar veel voldoening. Vrouwelijk naakt heeft haar voorkeur. Ze werkt graag met een model. Abstract werken ligt haar steeds meer en meer. Erica is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen om haar grenzen te verleggen en nieuwe technieken te leren. In 2014 maakte ze voor het eerst een beeldje van was, wat daarna gegoten werd in brons. Erica maakt onder andere borstbeelden, ludieke uiltjes en andere figuren. Neem alvast eens een kijkje op haar website www.kraan.exto.nl

Extra informatie

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuwsberichten | Exposite gemeentehuis januari en februari 2016
Deel deze pagina
...een dijk van een gemeente!

Bezoek: Voorstraat 31, 3265 BT Piershil Huisje
Post: Postbus 3708, 3265 ZG Piershil Envelop
14 0186 of 088 647 1700 Telefoon
gemeente@korendijk.nl Envelop
Openingstijden Klok