Burgemeester Stoop geeft gastles over inrichting van Respectzones (10-11-2017)

Burgemeester Servaas Stoop was vandaag te gast op OBS De Eendragt in Zuid-Beijerland in het kader van de Week van Respect. De burgemeester gaf een gastles en startte direct samen met de leerlingen een Respectzone op.

Via interactieve lesprogramma’s en gastlessen worden jongeren tijdens de Week van Respect zelf bewust hoe een tolerante en respectvolle samenleving eruit ziet. Een recordaantal van 130 Nederlandse gemeenten doet dit jaar mee aan de Week van Respect en er worden in totaal 450 gastlessen gegeven.

Tijdens de gastles ging burgemeester Stoop met leerlingen van groep 8 in gesprek over de actualiteit en urgentie van het onderwerp.

‘Het onderwijs staat aan de basis van het realiseren van een respectvolle samenleving. Op scholen komen veel culturen samen. Er moet ruimte zijn voor iedereen; er mag geen onderscheid worden gemaakt. Daarover praten we tijdens de Week van Respect vrijuit met elkaar’.

Doelstelling Respectzones

Een Respectzone is een fysieke plek waar acceptatie en veiligheid voorop staan. De burgemeester bepaalde samen met de leerlingen wat hun Respectzone wordt en ging bij de aftrap met hen op de foto.

Tijdens de Week van Respect is de challenge om 1.000 Respectzones op te starten, waarbij de jongeren zelf de spelregels bepalen en er vervolgens het hele jaar invulling aan geven.

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuwsberichten | Burgemeester Stoop geeft gastles over inrichting van Respectzones
Deel deze pagina
...een dijk van een gemeente!

Bezoek: Voorstraat 31, 3265 BT Piershil Huisje
Post: Postbus 3708, 3265 ZG Piershil Envelop
14 0186 of 088 647 1700 Telefoon
gemeente@korendijk.nl Envelop
Openingstijden Klok