Nieuwsberichten

 • Overzicht collectes 4e kwartaal 2017

  (22-09-2017)

  Wanneer u als inwoner twijfelt over een collecte of de verkoop van producten huis-aan-huis, kunt u altijd contact met de gemeente opnemen om te controleren of hier een vergunning voor is afgegeven.

  Lees meer
 • Wethouder Den Boer legt eerste steen in uitbreiding Piershil

  (21-09-2017)

  Wethouder Gerard den Boer heeft op dinsdag 19 september, onder toeziend oog van een groot aantal toekomstige bewoners, de eerste steen gelegd van de woningen in uitbreiding Piershil. De eerste fase van 15 woningen in dit plan “Wonen in Piershil” is op dit moment in aanbouw. Hieronder zijn ook ‘BENG’-woningen (Bijna Energie-Neutraal Gebouw). Woningen die zeer duurzaam zijn, zowel in bouw als energiegebruikOp 23 november a.s. start de verkoop van fase 2. In totaal worden in dit plangebied 54 woningen gerealiseerd door BM Projectontwikkeling.

 • Waterschap rondt dijkversterkingen langs Spui af

  (21-09-2017)

  RIDDERKERK, 21 september 2017 – Waterschap Hollandse Delta viert vandaag samen met bewoners, gemeenten, aannemer en andere betrokkenen dat de dijkversterking Spui Oost in de Hoekse Waard is afgerond. Werkzaamheden zijn binnen planning en  begroting opgeleverd. Het gebied is nu tot tenminste 2050 veilig.

  Heemraad Leo van Gelder, verantwoordelijk voor waterveiligheid bij het waterschap, vertelt: “Wij staan er in dit gebied nu weer goed voor. De versterking van dijken langs het Spui is onderdeel van het landelijke HoogWater BeschermingsProgramma en draagt direct bij aan de veiligheid van het gebied. De dijken zijn nu tot tenminste 2050 op orde. Een groot compliment voor alle betrokkenen, want dit resultaat is mogelijk gemaakt door actief naar elkaar te luisteren en goede afspraken te maken. De openheid en betrokkenheid van alle partijen heeft voor dit resultaat gezorgd.”

  Waterveiligheid

  De inspanningen vanuit het waterschap gaan verder dan alleen de Hoekse Waard. Ook in de rest van het waterschapgebied zijn ingrijpende maatregelen genomen. Werken aan waterveiligheid houdt nooit op. Vanuit de landelijke overheid wordt daarom binnen het Deltaplan Waterveiligheid samen gewerkt aan een veiliger Nederland.

  Trots

   “Hoe bijzonder dit gebied is, realiseer je je als er buitenlandse nieuwsploegen op afkomen”, aldus Van Gelder. “De Franse televisiezender TV1 maakte een reportage over waterveiligheid in dit gebied. Ze waren vooral onder de indruk van het drukken van de damwanden in Nieuw-Beijerland. Op slechts 70 centimeter van de gevels drukten wij 14 meter lange stalen platen in de dijk om deze stabieler te maken. Omdat er huizen op de dijk staan, was er geen andere optie. Een mooi staaltje waterbouwkunde. Daar kunnen we trots op zijn!”

  Bankjes

  Fietsers en wandelaars genieten regelmatig van de omgeving rond het Spui. Ook aan hen is gedacht bij oplevering van de dijken. Op een aantal plekken worden bankjes geplaatst. De Dorpsvereniging Goudswaard, Natuurmonumenten en Stichting Hoekse Waards landschap hebben hiervoor locaties aangedragen. Bekijk de filmpjes over de dijkversterking op de website van Waterschap Hollandse Delta www.hollandsedelta.nl

 • Gemeentegids Korendijk 2018

  (20-09-2017)

  Akse Media, de uitgever van de gemeentegids van Korendijk, start in week 39 met het actualiseren van de redactionele adressen voor de gids 2018.

  Lees meer
 • Prinsjesdag 2017

  (20-09-2017)

  De gemeente Korendijk mocht een burgerdeputatie afvaardigen naar Den Haag ter ere van Prinsjesdag.

  Muziekvereniging 'Crescendo' werd hiervoor uitgenodigd. Samen met afgevaardigden uit andere Zuid-Hollandse gemeenten vormden zij de erehaag op de route van de Glazenkoets op weg naar het Binnenhof. De deelnemes vonden het fantastisch om dit mee te mogen maken. Zij hebben genoten!

 • Commissievergadering dinsdag 26 september 2017

  (19-09-2017)

  Op dinsdag 26 september 2017 wordt in het gemeentehuis van Korendijk, Voorstraat 31 te Piershil, een openbare vergadering van de commissie gehouden. De commissievergadering begint om 20.00 uur. Iedereen die hierbij aanwezig wil zijn is van harte welkom.

  Lees meer
 • 28 september 2017 zitting afdeling bestuursrechtspraak Raad van State over de windmolens langs het Spui

  (19-09-2017)

  De zitting van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over de windmolens langs het Spui wordt gehouden op donderdag 28 september 2017. De afdeling verwacht één zittingsdag nodig te hebben voor de behandeling. Mocht de behandeling meer tijd vergen dan zal een tweede zittingsdag worden gehouden op vrijdag 29 september 2017. De zitting vindt plaats in Den Haag, Kneuterdijk 22, aanvang 10.00 uur. 

 • Koninklijke luchtmacht traint in avondvliegen

  (19-09-2017)

  Bemanningen van jachtvliegtuigen, transportvliegtuigen en helikopters van de Koninklijke Luchtmacht trainen dagelijks om inzetbaar te zijn voor wereldwijde missies. Omdat daadwerkelijke inzet vaak onder nachtelijke omstandigheden plaatsvindt, is het belangrijk dat de bemanningen ook in het duister trainen.

  Lees meer
 • Verkeersweek Piershil op Seef

  (18-09-2017)

  Verkeersweek Piershil op Seef

  In de week van 11 t/m 15 september organiseerden CBS De Wegwijzer, OBS ‘t Kraaienest, peuterspeelzaal ’t Hummeltje, Villa Pier en Villa Hil de verkeerweek ‘Piershil op Seef’.

  De verkeersweek is onderdeel van SCHOOL op SEEF, hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen. Tijdens de verkeersweek kregen de leerlingen zowel theorie- als praktijklessen verkeer.

  Het thema van deze week was: Lopen en fietsen, daar word je wijzer van!

  Veel kinderen worden met de auto naar school gebracht. Dit zorgt regelmatig voor onveilige situaties. Geparkeerde auto’s op de stoep, kinderen die zonder op te letten snel uitstappen enzovoorts. Kortom: een onwenselijke, onveilige situatie!

  De scholen willen zoveel mogelijk ouders en kinderen stimuleren de auto te laten staan en fietsend of lopend naar school te komen. Dit is niet alleen veiliger maar ook een stuk gezonder en gezelliger.

  Piershil op Seef Schoolbrengdag

  De week werd vrijdag 15 september afgesloten met de Piershil op Seef Schoolbrengdag. Kinderen kwamen met versierde fietsen en/of schoenen naar de scholen.

  School op Seef certificaat voor CBS De Wegwijzer

  Op CBS De Wegwijzer was het die dag extra groot feest. Zij ontvingen uit handen van wethouder Paul Boogaard het opnieuw behaalde School op Seef Label.

  Gerard den Boer, wethouder Onderwijs, was uiteraard ook aanwezig. Naast zijn felicitaties beloonde de wethouder de leerlingen en leerkrachten van De Wegwijzer hun inspanningen met een lekkere traktatie.

  .

  Lees meer
 • Themaweek “Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers”

  (15-09-2017)

  Zaterdag 16 september start de eerste Themaweek “Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers” in Zuid-Holland. Tijdens deze week vinden er allerlei verkeersveiligheidsevenementen plaats. De themaweek vormt de aftrap van de gelijknamige campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), de negen verkeersveiligheidsambassadeurs en de regionale samenwerkingsverbanden van gemeenten en partners in Zuid-Holland.

  Lees meer
 • Zitting Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State over windmolens langs het Spui

  (14-09-2017)

  Zitting Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State over windmolens langs het Spui

  Lees meer
 • Storing internetuitzending raadsvergadering 12 september 2017

  (14-09-2017)

  Storing bij internetuitzending raadsvergadering 12 september 2017

  Lees meer
 • Regionaal Energieloket brengt gratis ebook warmtepomp uit

  (14-09-2017) Lees meer
 • Gemeenten passen beleid Huishoudelijke Ondersteuning aan

  (13-09-2017)

  De uitvoering van de Huishoudelijke Ondersteuning valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015). Vanaf 1 november 2017 passen de vijf gemeenten het beleid aan. Bij de toekenning van Huishoudelijke Ondersteuning gaan de gemeenten niet langer uit van het resultaat ‘een schoon en leefbaar huis’, maar wordt beschreven welke werkzaamheden in hoeveel uur worden uitgevoerd.

  Lees meer
 • Gymnastiekzaal ‘de Vaert’ in Goudswaard gerenoveerd

  (13-09-2017)

  Het was de bedoeling dat de gerenoveerde gymnastiekzaal in Goudswaard op woensdag 13 september 2017, in aanwezigheid van de leerlingen en leerkrachten van de beide basisscholen en andere genodigden, officieel in gebruik zou worden genomen.

  Lees meer
 • Succesvolle NLDelta-on-Tour: excursie Biesbosch en Haringvliet

  (12-09-2017)

  Onder de noemer NLDelta-on-Tour maakten vrijdag 8 september 2017 meer dan 80 betrokkenen van NLDelta een rondtoer door het gebied Biesbosch-Haringvliet. NLDelta organiseerde de gezamenlijke excursie om de partners te bedanken voor hun bijdrage aan de totstandkoming van het ambitieboek 'Dit is onze natuur', waarmee NLDelta vorig jaar oktober de juryprijs won bij de verkiezing 'Mooiste natuurgebied van Nederland'.

  Lees meer
 • Let op modderige wegen tijdens de oogst

  (12-09-2017) Lees meer
 • Start Gebiedsprogramma De Hoeksche Waard werkt!

  (12-09-2017)

  Een netwerkbijeenkomst op 6 oktober 2017 voor ondernemingen, maatschappelijke organisaties en politiek-bestuurlijk betrokkenen in de Hoeksche Waard.

  Lees meer
 • Nominaties Frans Janssen Vrijwilligersprijs Korendijk 2018

  (31-08-2017)

  Mantelzorgers en vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor de leefbaarheid in onze gemeente. Zij zijn het hart van een zorgzame en actieve samenleving. Al jaar en dag onderschrijft het gemeentebestuur het belang van deze inzet. Daarom is sinds 2010 de Frans Janssen Vrijwilligersprijs Korendijk ingesteld. Met de vrijwilligersprijs wil het gemeentebestuur jaarlijks een mantelzorger, een vrijwilliger of een vrijwilligersorganisatie in het zonnetje zetten.

  De uitreiking van de Frans Janssen Vrijwilligersprijs Korendijk 2018 vindt plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie op 3 januari 2018.

  De inwoners van de gemeente Korendijk hebben een belangrijke rol bij de keuze van de prijswinnaar 2018. Kent u een mantelzorger, een vrijwilliger of een vrijwilligersorganisatie in Korendijk die u in het zonnetje wilt zetten voor zijn of haar werkzaamheden? Meld u deze persoon of organisatie dan aan voor de Frans Janssen Vrijwilligersprijs Korendijk 2018.

  Lees meer
 • Heeft u de veiligheidsmonitor al ingevuld?

  (30-08-2017) Lees meer
 • Aanvraag plaatsing openbare oplaadpalen in Korendijk van start

  (29-08-2017)

  Gemeente Korendijk heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en heeft daarin een nieuwe stap gezet door plaatsing van openbare oplaadpalen mogelijk te maken.

  Lees meer
 • Een nieuw seizoen: heeft u Jeugdsportfonds of Jeugdcultuurfonds nodig?

  (22-08-2017)

  De scholen zijn weer begonnen! Ook de eerste trainingen voor voetbal, hockey of judo, en de lessen voor muziek, toneel of dansen starten weer. Maar wat nu als een kind wil deelnemen aan sport of cultuur en dat thuis financieel niet mogelijk is? Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in onze gemeente maken dat wél mogelijk.

  Lees meer
 • Burgernet

  (08-08-2017)

  De gemeente Korendijk heeft 10.825 inwoners. 17,9% daarvan is deelnemer aan Burgernet. Wilt u ook samenwerken met uw gemeente en politie aan de veiligheid in uw buurt. Meld u vandaag nog aan op www.burgernet.nl.

  Lees meer
 • Zwemmen in natuurlijk of open water

  (13-07-2017)

  Zwemmen? Let op zwemwateradvies! Wilt u zwemmen in natuurlijk of open water? Doe dit dan bij voorkeur op de officiële zwemwaterlocaties, die de provincie Zuid-Holland aanwijst. Tijdens het zwemseizoen meet Hollandse Delta elke twee weken de waterkwaliteit voor deze locaties.

  Lees meer
 • De nieuwe Omgevingswet

  (21-06-2017)

  In 2019 wordt de Omgevingswet landelijk ingevoerd. Dat lijkt nog ver weg. Deze wet vervangt alle wet- en regelgeving voor wonen, ruimte, infrastructuur, milieu en water.

  Lees meer
 • Collecte overzicht 3e kwartaal 2017

  (19-06-2017)

  Wanneer u als inwoner twijfelt over een collecte of de verkoop van producten huis-aan-huis, kunt u altijd contact met de gemeente opnemen om te controleren of hier een vergunning voor is afgegeven.

  Lees meer
 • Restauratie molens “Windlust” en “Simonia”

  (12-06-2017)

  De gemeente Korendijk heeft opdracht verstrekt voor het renoveren van haar monumentale molens “Windlust”, gelegen aan de Molendijk 63 in Goudswaard en “Simonia”, gelegen aan de Molendijk 39 in Piershil. Beide molens worden komende maanden hersteld, zodat er eind 2017 weer twee draaiende en werkende molens staan.

  Lees meer
 • Wachten is vervelend!

  (29-03-2017)

  Tip:

  Wilt u op dinsdagavond niet in de rij voor de pasfotoautomaat?

  Maak dan op een eerder tijdstip een pasfoto. Dit kan van maandag t/m donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en op vrijdag tot 12.30 uur. Na 12.30 uur is pinnen niet mogelijk, u betaalt dan 6 euro contant aan de receptioniste.

  Met een pasfoto op zak bent u voorbereid op een vlotte aanvraag aan de balie!

 • Nieuwe bedragen leerlingenvervoer schooljaar 2017-2018

  (22-03-2017)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft op 21 maart 2017 de nieuwe bedragen vastgesteld, die worden gehanteerd bij de uitvoering van het leerlingenvervoer voor het schooljaar 2017-2018.

  Lees meer
 • Projectsubsidies Korendijk

  (26-01-2017)

  Heeft u plannen om een vernieuwende kortdurende activiteit te organiseren die bijdraagt aan bijvoorbeeld participatie of leefbaarheid dan kunt u hiervoor een projectsubsidie bij de gemeente aanvragen.

  Lees meer
Archief

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuwsberichten
Deel deze pagina
...een dijk van een gemeente!

Bezoek: Voorstraat 31, 3265 BT Piershil Huisje
Post: Postbus 3708, 3265 ZG Piershil Envelop
14 0186 of 088 647 1700 Telefoon
gemeente@korendijk.nl Envelop
Openingstijden Klok